Gullspang_logga
Kampanjen Fiber i Gullspångs tätorter

Hova
Äntligen så erbjuder vi fiber till ett enhetligt pris i Gullspångs tätorter: Gullspång, Hova samt Skagersvik. Det är nu tid att byta ut de gamla kopparledningarna till dagens och framtidens digitala teknik – fiber! Ett höghastighetsnät byggt på fiber betyder att du får en mycket driftssäker internetuppkoppling, din villa stiger i värde samt att du sparar pengar på tjänsterna som finns att tillgå i det "Öppna Stadsnätet". Kommande generationer förväntar sig dessutom den snabba och stabila kommunikation som fibern ger.
BankID-logo
Hur går det till?
Vi har på sidan lagt upp olika områden för respektive tätort. Vi kommer att förbereda för fiber i samtliga områden i en förutbestämd turordning. Bor du i ett villaområde och är intresserad av fiber så söker du på din adress för att anmäla ditt intresse. Du kan även beställa fiber direkt med applikationen BankID. Tror du dig dessutom veta att dina grannar är intresserade är det bara att sprida informationen för att så många som möjligt beställer anslutning mot kampanjpris. Vi kommer att anordna informationsmöten där vi mer ingående går igenom om vad fördelarna med att vara ansluten till framtidens fibernätet innebär. Tätorterna är indelade i sju områden och vi arbetar efter regeringens mål att nittio procent av Sveriges hushåll skall ha möjlighet att beställa 100mbit/s år 2020.
Vad kostar det och vilka är förutsättningarna?
En anslutning mot kampanjpris kostar 13,500kr inklusive moms. I denna kostnad ingår:
- Grävning (även på egen tomt)
- Håltagning i yttervägg (i samråd med fastighetsägare)
- Kanalisation (tomslang för fiberkabel)
- Inblåsning av fiber
- Skarvlåda för fiber samt Fiberbox
- Installation av fiberelektronik
- Grovåterställning av tomt

TA CHANSEN OCH VAR MED IFRÅN BÖRJAN

Om ni vill ha fiber efter att vi har färdigställt och lämnat området så är kostnaden 23500kr inklusive moms.
Delbetala anslutningsavgiften
Du har möjlighet att delbetala anslutningsavgiften. Om du vill dela upp betalningen är det bara att fylla i vilket alternativ som passar dig direkt på anslutningsavtalet. Det går inte att delbetala om ni väljer att beställa med BankID.

Bli kontaktperson för ditt villaområde
Är du en eldsjäl som brinner för att få fiber in i hushållet? Då är du den person som behövs för att just ditt villaområde ska få fiber. För varje villaområde vill vi nämligen ha en kontaktperson som är länken mellan oss och de boende. Att vara vår kontaktperson är varken ansträngande eller krävande och "arbetet" sker därför utan några förmåner. Om du kan tänka dig att bli "Ambassadör" för just ditt område så anger du det i din intresseanmälan.
Kontakt
Projektet är ett samarbete mellan Skagerns Energi, VänerEnergi AB samt Fastbit AB
För frågor angående anslutningsavtal samt tjänster, kontakta Daniel Pettersson på Openbit AB: Tel 0511-77 31 06 eller mail:

För frågor kring projektering, kontakta Benny Sandberg, 0501-63716

För frågor kring grävning, kontakta Gunnar Bohlin, 070-521 62 13
Nu finns Openbit på Facebook. Ställ gärna dina frågor och funderingar där. Klicka på Openbit eller på Facebook-loggan för att komma till sidan.
facebook