Fiber i Mariestads och Törebodas tätorter

consumers
Äntligen så erbjuder vi fiber till ett enhetligt pris i områden där fiber ej är utbyggt i Mariestads och Törebodas tätorter: Mariestad, Töreboda, Sjötorp, Lyrestad, Lugnås, Älgarås samt Moholm
Det är nu tid att byta ut de gamla kopparledningarna till dagens och framtidens digitala teknik – fiber! Ett höghastighetsnät byggt på fiber betyder att du får en mycket driftssäker internetuppkoppling, din villa stiger i värde samt att du sparar pengar på tjänsterna som finns att tillgå i det "Öppna Stadsnätet". Kommande generationer förväntar sig dessutom den snabba och stabila kommunikation som fibern ger.
Hur går det till?
Vi har på sidan lagt upp olika områden för respektive tätort. Bor du i ett villaområde och är intresserad av fiber så söker du på din adress för att anmäla ditt intresse. Tror du dig dessutom veta att dina grannar är intresserade är det bara att sprida informationen kring fiberanslutningen. När det första området är färdigt för att fibersättas, beräknar vi att installationen kan påbörjas inom 3 månader. Du kan följa utbyggnadsplanen här: Utbyggnadsplan
Vad kostar det och vilka är förutsättningarna?
money
I området "Rynnings Väg - Sandbäcksvägen" krävs att vi får in minst 50% beställningar för att gå vidare. En anslutning i kampanjområdena i tätort kostar 13,500kr (23500kr vid efteranslutning utanför kampanjområden) inklusive moms. I denna kostnad ingår:
- Grävning (även på egen tomt)
- Håltagning i yttervägg (i samråd med fastighetsägare)
- Kanalisation (tomslang för fiberkabel)
- Inblåsning av fiber
- Skarvlåda för fiber samt Fiberbox
- Installation av fiberelektronik
- Grovåterställning av tomt
Om ni redan idag har en fiberslang in i fastigheten som VänerEnergi har förlagt , alternativt att ni själva väljer att gräva så kostar en anslutning 11,250kr inklusive moms.

TA CHANSEN OCH VAR MED IFRÅN BÖRJAN

Om ni vill ha fiber efter att vi har färdigställt och lämnat området så är kostnaden 23500kr (från 20170201) inklusive moms.
Delbetala anslutningsavgiften
Du har möjlighet att delbetala anslutningsavgiften. Alternativ för delbetalning finns på anslutningsavtalet. Vid beställning av BankID tillämpas inte delbetalning.
Kontakt
profile
Detta projekt är ett samarbete mellan VänerEnergi AB i Mariestad och Fastbit AB i Skara.
För frågor angående områdesprojektering, kontakta Tomas Birgersson på VänerEnergi AB: Tel 0501-637 04 eller mail
För frågor angående anslutningsavtal samt tjänster, kontakta Daniel Pettersson på Fastbit AB: Tel 0511-77 31 06 eller mail:
phone
Nu finns Openbit på Facebook. Ställ gärna dina frågor och funderingar här...