Hoppa direkt till innehåll
family5

Openbit - Ditt Öppna Stadsnät

Openbit är varumärket för Öppet Stadsnät i Lidköping, Vara, Skara, Essunga och delar av Götene.
Openbit är centralt nav för tjänsteleverantörerna i nätet.
De kommunala stadsnäten byggs delvis ut med finansiering av anslutningsavgifter, och i vissa fall med stödmedel från Jordbruksverket och/eller PTS.
Drift, underhåll, support och utveckling av tjänster sker genom att anslutna kunder abonnerar på tjänster från leverantörerna i stadsnätet. Nätavgifterna är inkluderade i tjänsterna och således debiteras ingen separat nätavgift för anslutna kunder.
Digitala servicetjänster eller så kallat välfärdsbredband innehållande exempelvis tjänster för hemtjänst, larm, samt bildtelefon kommer inte att vara begränsade till det kommunala stadsnätet. Man ska kunna få digitala hemtjänster även om man inte har en fiberanslutning från det kommunala stadsnätet. Idag pågår utveckling mellan de olika operatörerna för att kunna byta trafik på ett säkert sätt.
Dokument och information
På denna sida tillgång till blanketter, manualer och annan dokumentation du behöver. När det gäller support för dina tjänster, är det den tjänsteleverantör du valt som som ger dig support, och du skall i förekommande fall kontakta dem.
Önskar du hjälp med utrustningen i hemmet kan du vänta dig våra Samarbetsparter.
Om du vill göra en felanmälan ber vi dig läsa informationen under menyn Felanmälan ovan.
Titta även om du hittar svaret på din fråga här: vanligaste frågorna och svaren.
Är du intresserad av fiberanslutning lämnar du intresseanmälan HÄR , så blir du kontaktad med förutsättningar för anslutning.